24 Ocak 2011 Pazartesi

Galatasaray.to; ''KAMUOYUNA''


Forum'larında severek düşüncemi belirttiğim Galatasaray.to'nun giriş kısmının değişmesinden sizi de haberdar etmek istedim. -Yazanın ellerine sağlık, Galatasaray.to sitesinde takıldığım için şimdi daha çok keyfim yerinde.

KAMUOYUNA;

"15 Ocak 2011 akşamı, Büyük Galatasaray`ımız kendisi için hazırlanan yeni yuvasına kavuştu. Yeni evimiz, tüm camiamıza hayırlı olsun! ... Göz kamaştıran yeni ikametgahımızın yapımında katkısı olan, sıkıntıların aşılmasında emeği geçen, başta üçü inşaat sırasında hayatını kaybeden işçi kardeşlerimiz olmak üzere herkese; müteahhidinden taşeronuna, yerel yönetimden merkezi idare kurumlarına kadar tüm gerçek ve tüzel kişiler ile temsilcileri ve hükümet üyelerine sonsuz teşekkürü borç biliriz. ... Elinize Sağlık, Sağolun, Varolun...

Ancak,
evimize taşındığımız gece ve sonrasında; ortaya çıkan eserin büyüklüğü ve göz kamaştırıcılığından etkilenmiş olsa gerek; kendisinin stat sayesinde camianın efendisi olduğu zannına kapılıp; yersiz, talihsiz, gerçek dışı söylemleri terbiyesizce üslup kullanarak dile getiren kimi kamu görevlilerinin büyük Galatasaray`ın büyük taraftarından gerekli cevabı anında alması ve sonrasında yaşananlar; bizleri bu açıklamayı yapmak zorunda bırakmıştır.

Herşeyden önce şu iyi bilinmelidir ki; ne kadar ihtişamlı ve pahalıya mal olmuş olursa olsun, bu stat; GS`ımıza verilmiş bir lütuf değildir. GS Spor Kulübü, ASY Stadı arazisindeki 32 dekar, ve Seyrantepe`deki stadın oturduğu 120 dekarlık dışında aynı bölgedeki 264 dekar olmak üzere toplam 296 dekarlık arsa üzerindeki tapulu üst hakkından feragat etmiş, bunlar karşılığında söz konusu stadın inşaatı yapılmıştır. Son tahlilde, yapılan işlemden kamunun gerek mali tablolar gerekse şehircilik ilkeleri yönünden karlı çıktığı; son bir haftadır çeşitli platformlarda dile getirilmektedir. Kaldı ki spora verilen destek devletin anayasal görevidir. Kısacası GS kendi kapasitesini büyütür ve eski evinin 5 km kuzeyine göç ederken; devlet de dahil kimsenin cebinden fazladan bir kuruş çıkmasına neden olmadığı gibi; çıktığı yere ferahlık getirmiş, gittiği yere de ışık götürmüştür; tıpkı köklerini oluşturan 530 yıllık mektebin kuruluş felsefesinin kendisine yüklediği görev gibi...

Bütün bunlar
konuyla ilgili herkes tarafından iyi bilindiği halde; iktidarın değil, devletin memuru olması gereken ve esasen o gece o mekanda misafir olan TOKİ başkanı tarafından; yukarıda da belirttiğimiz çirkin üslupla, belki başka hiçbir noktada birleşemeyecek, tek ortak noktası Galatasaray olan; stattaki 50 bin, TV başındaki milyonlarca GS taraftarına açıkça saldırılmış; gerekli seviyeli tepkinin verilmesini müteakiben de medyada kurumsal karalama kampanyası başlatılmıştır.

Akabinde kimi milletvekili, danışman, kamu çalışanı etiketli şahıslar tarafından, sosyal paylaşım mecralarında, Galatasaray taraftarına yönelik son derece çirkin ve işgal ettikleri makamlara yakışmayan, açıkça küfürlü ifadeler kullanılmıştır. Bu durumu Galatasaray`a gönül vermiş binlerce bireyden meydana gelmiş 10 yıllık bir sanal platform olarak şiddetle kınıyor, istifalarını bekliyor, söylenen sözleri de kimliği ne olursa olsun tüm sahiplerine iade ediyoruz.

Belirtmek isteriz ki; "Düşünce ve İfade Özgürlüğü", hakaret ve şiddet içermemek kaydı ile, zaman ve mekandan bağımsız olarak, T.C Anayasası'nın güvencesi altındadır. Bunu herkesten önce, dümeninde bulundukları ülkemizi medeniyet yolunda ilerlettiklerini iddia eden siyasetçilerimizin kabul etmesi ve içselleştirmesi gerekmektedir. Sevgiyi, ilgiyi ve teveccühü hevesle kabul ettikleri gibi, medeni protestoları da aynı şekilde karşılamayı bilmeli, öğrenmelidirler.

Yasada tanımlanmamış
, dolayısı ile işlenmemiş suçlarla ilgili soruşturma başlattığı bilgisi alınan adli ve idari kolluk makamları; milletin vergilerinden aldıkları maaşlarına karşılık devlete verdikleri mesailerini, siyasilerin morallerine hizmet ederek harcamaktan vazgeçmelidirler. Hiçbir hukuki sonuca ulaşmayacak-ulaşmaması gereken-inceleme ve soruşturmalar, suçu olmayan taraftarların kimliklerinin tespit edilip fişlenmesi gibi hukuk dışı uygulamalar, derhal durdurulmalıdır!
Şüphesiz ki en acısı da; biz Galatasaray taraftarları, tüm camiayı temsil eden başkanlık makamımızdan ve yönetim kurulumuzdan, kuruma edilen hakaretlerin adli merciler önünde hesabını sormasını, ilgililerin GS Spor Kulübü`nden uzaklaştırılması için gerekli disiplin işlemlerini başlatmasını, kısaca GS`ın hakkını her tür idari kazai merci ve kamuoyu önünde savunmasını beklerken; ilgili makamı işgal eden şahısların bilmediğimiz ancak az çok tahmin ettiğimiz sebeplerle; masum taraftarını dışlayıp, zalimlerin peşine takılan bir görüntü sergilemeleridir.

Sn. Başkanımız
ve yönetim kurulumuzun bulundukları yerlere seçilme nedeni Galatasaray`in âli menfaatlerini koruma görevidir, devlet görevlilerinin gönlünü hoş tutmak değil! Bu bağlamda Sn. Başkanımız camia dışındaki birilerine yaranma çabaları ile GS`a vakfetmeye söz verdiği mesaisini harcamak yerine; önce içi boş tehditler ile taraftara gözdağı vermek ve hedef göstermekten vazgeçmeli, ardından da taraftarından özür dilemeli ve istifa etmelidir. Eminiz ki zamanında rekor oyla başkan seçilen Sn. Adnan Polat gibi değerli bir Galatasaraylı, kulüp tarihine bir de idari-mali yönden ibrası oylanırken rekor "ret" oyu alan başkan olarak geçmek istemeyecektir.

Üzüntü ile görülmüştür ki, GALATASARAY TÜRKİYE`DİR,
ancak maalesef, mevcut yöneticileri GALATASARAY DEĞİLDİR..

www.Galatasaray.to

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

düşünceni belirt mayk?