4 Ekim 2011 Salı

Mr. Popper's Penguins @Babam'ın Penguenleri

Ah şu bademcik şişmeleri, ah şu kötü hastalıklar! Sanırım film izlemek, hasta olduğun dönemlerde daha keyifli geliyor. -Pazar gününden beri hastalık sendromu yaşıyorum, sürekli antibiyotik ve ağrı kesici içerek yanına da meyve tüketerek bu hastalığı bitirmek istiyorum. -umarım hastalık geçer. Dün izlemiş olduğum bir filmdi Mr. Popper's Penguins ve hoşuma da gitti. Jim Carrey'nin buna benzer bir animal/komedi filmi daha vardı. Film, New York'da çekilmiş, bazı kısımları da Antartika'da. Popper (Jim) oturduğu evde penguenler ile yaşayan bir adam haline geldi :)

 İlk başta, penguenler çok iş açmışlardı onun başına, velhasıl daha sonrasında penguenleri çok sevdi. Aslında sevmesinde ki en önemli rol, çocuklarıydı. Bu arada çocuklarından konu açılmışken, Popper'in kızı neydi öyle!? Tam bir facia, kız ergenlik dönemindeydi, bilmem ne kişisi beni dans teklif edecek mi? etmeyecek mi? diye geçirdi tüm saat boyunca filmi. -böyle kızlar var evet ahaha.



Benim en sevdiğim kısım ise şu üst taraftaki yemek yeme anıydı :) ki, o kısımda 5 saniye kadar sürdü. Popper dua ediyor, daha sonra yemek yemeye başlıyor, penguşlarda ona uyum sağlıyorlar. Film'in içerisinde en çok düşündüğüm şey ise, bazı bölümlerde penguenlerin gerçekten de bir animasyon değil de, gerçek olmalarıydı. Acaba öyle mi dersiniz!? Bazı hareketleri penguenlerin gerçek hareketleri gibiydi. Film'de Popper, eşi ve çocuklarıyla ayrı yaşıyordu, daha doğrusu eşinden ayrılmış vs. Penguenler, bu aileyide birleştirmiş oldular böylelikle. Küçüklüğümden beri penguenlere sempati duyan ben, bu film'in türkçe dublajını bekledim :) geldiğini görünce nihayetinde izleme fırsatım oldu. Hastalığımı da unuttum :) izlemek isterseniz, buyrunuz efenim. 




15 yorum:

  1. ah ben bu adami hic sevmiyorum .. hicte komik degil ve bence iyi bir aktor degil ...

    iyk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dostum sen çok zevksizsin filmden, espriden ve oyunculuktan anlamıyorsun cidden hatta bunlarla ilgili zerre kadar fikrin yok. ayrıca oyunculuğun kolay olduğunu sanıyorsun herhalde ama yanılıyorsun hiç kolay değil. adam hakkını veriyor ve öyle olmasa ödül alamazdı. madem çok beceriyorsun kendin oyna o zaman o filmlerde de biz de seni eleştirelim. eleştirirken biraz usturuplu eleştir bence.

      Sil
  2. Gecmis olsun canim benim o zaman sana. En yakin zamanda iyilesirsin insallah

    YanıtlaSil
  3. bu adama da penguenlere de bayılıyorum ! sinemada izlemek istemiştim ama gidemedim bi türlüü..
    bu arada geçmiş olsun ben de hastalıkla boğuşuyorum iki gündür sen film izleyebiliosun en azından ben yatarak sıkıntıdan ölücektim nerdeyse =))

    YanıtlaSil
  4. Ben de bayıldım bu filme:)Ama onlar gerçek penguenlermiş, öyle diyordu film tanıtımda :D

    Çok geçmiş olsun, bir an önce iyileş!! ;)

    YanıtlaSil
  5. gecmis olsun:S jim carey cok begenirim kendisini özellikle maske filmi cok eskiye gittim ama gercekten cok tatlıydı ve diger filmleri de süper hasta olursam eger evdede gecirirsem izlerim ins :D ama ben hiiç yataklı hasta olmadım :)hep ayakta gecirdim :D bu sebeple cok iyi bi calısanım hiç izin almadan kikiiki:D

    YanıtlaSil
  6. hastalık zamanında bu izlenir zaten! çookkk geçmiş olsun baran ..

    YanıtlaSil
  7. Geçmiş olsun..Jim Carrey deyincee, neredeyse tüm filmlerini sevdim ama Eternal sunshine of the spotless mind..

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür ederim arkadaşlar, havalar soğudu artık ve herkes kendine dikkat etmeli. -Aman diyeyim, sağlığınıza dikkat edin, bu sonbahar'ın işi belli olmuyor.

    Film'i sevenlerle aynı fikirdeyiz!:)

    YanıtlaSil
  9. Ben de Jim Carrey'i severim ve bu filmi de izlemedim ve çokça merak ettim canım :) Bademcik belasını da iyi bilirim ben ağrısıyla baş edememiş gidip aldırmıştım ://



    Giz’li Teras

    YanıtlaSil
  10. izledim bu filmi:) o penguenlerle birlikte dans ettiği sahnesi çok iyiydi. heleki penguanlerden birinin top şeklindeki su dolu bibloyu yumurta sanıp üstüne kuluçka yaptığı sahne başkalarını da beni güldürdüğü kadar güldürmüşmüdür bilemiyorum :) :)sinema salonunun benim kahkahalarımdan rahatsız olmuş olması olası:) ben çok eğlendim :)

    bu arada geçmiş olsun tatlım.biran önce iyi olursun umarım..ayrıca izlemesi zewk weren blog listemdesin ;)

    YanıtlaSil
  11. bende hastayım ve hafta sonu için film arayışıma gerek kalmadı! :) Jim Carrey'i çok severim
    geçmiş olsun bu arada :)

    YanıtlaSil
  12. merhaba baran :P mimin var bende seni bekliyor:P

    YanıtlaSil
  13. Ben de dün izledim bu filmi harika Bende evime penguen almaya karar verdim. :D

    Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  14. FİLM BAŞTAN SONA MESAJ VE ÖNEMLİ ANEKTOTLARLA DOLU..İyiki senin önerine uymuşum..çok sevdim..izlenesi gerçekten..:))

    YanıtlaSil

düşünceni belirt mayk?