17 Temmuz 2011 Pazar

Hachi: ''A dog's story''

Sizlere mükemmel bir film önereceğim! Sıkı durun!!

Dün akşam canımın sıkılmasından dolayı kendimi farklı işlere atsam da, atlatamadım ne yazık ki. Bu soruna filmler yetişti ve bana ''Hachi: A dog's story'' filmi dur dedi!

Hachi ya da Hackiko, gerçek yaşam öyküsünü kendi bünyesinde barındıran güzel bir film. Daha önce 1987 yılında çekilmiş ve 2008 yılında tekrar senaryolandırılmış. Richard Gere bu filmde Profesör olmuş ve köpeklere olan düşkünlüğü ile filmde adeta döktürmüş. Bu filmi izlerken gözleriniz dolabilir, bir kaç sahnede ağlayabilirsiniz. İşte bu film o duygularınızı ortaya çıkaran en güzel film türlerinden. Hachi'nin hikayesi Japonya'dan bir adamın kafesle uçağa koyulup başka bir ülkeye gönderilmesi ile başlar ve tren istasyonunda Richard'ın karşısına çıkarak tamamen değişir.


Profesör, yolda bulduğu Hachi'yi ilk önce istasyon güvenliğine vermek ister fakat güvenlikteki adam sahibinin aramadığı halde onu barınağa yollayabileceğini söyler. Akabinde durum farklı boyuta gelir ve Profesör Hachi'yi evine getirmeye karar verir.  Üzerinden 1 hafta geçer, Hachi'nin sahibi bulunmaz ve bu süre içerisinde Profesör Hachi'ye çok alışır. Eşinin mutlu olduğunu gören Joan, Hachi'nin kalmasını ister. İzlerken bu film'in gerçek hayattan alınmasını düşündükçe tüylerim diken diken oluyordu.

Profesör, işinden döndüğü anda her zaman Hachi tarafından aynı yerde karşılandı. Bir köpeğin bunu yapması o kadar çok etkileyici ki anlatılamaz. -gerçek hayatta da böyleymiş. Hachi büyüdükten sonra daha da çok iyi anlaşan Profesör onunla her zaman oyun oynadı. Bir gün Profesör okulda ders verirken beyin kanaması geçirir ve oracıkda ölür. Hachi ise her gün onu işten dönüşünde beklediği yerde bekler.


Profesör öldükten sonra eşi o evden taşınır ve Hachi'de kızının evine gönderilir. Fakat Hachi, bu durumu sevmez ve her gün İstasyon'da bekler. Bir gün Tren istasyonundan Profesör'ün eşi eski evine bakmak için trenden iner. Orada Hachi'nin beklediğini görüp, hemen yanına gider. Hachi'nin, Profesör'e sadık olduğunu o anda anlar. (bkz: fotoğraf)


Lanet bir haftasonum, çok güzel bir filmle çok güzel hale geldi. İyi ki de izlemişim filmi ve sizinde izlemenizi tavsiye ediyorum. Daha önce izleyen var mı bilmiyorum fakat, hiç bu kadar Köpek dostlardan etkilenmemiştim.

Film'den bir kaç kareler;

Hachi küçükken;






Bu köpeğin türü Akita imiş ve insanlarla ilk tanışan türmüş. Film'de Profesör zaten bilgi veriyor. Sarılması ne kadar güzel değil mi?



Hachi, her gün Profesör'ü burada beklerdi.



Profesör'ün eşinin tren'den inip Hachi'yi gördüğü an.



15 yorum:

  1. hayatımda izlediğim en güzel filmlerden birii.. çok ağlamıştım..

    YanıtlaSil
  2. ay yerim (cin de olsaydim cok ironik olurdu bu soyledim) ama cin de degilim, ve aaaaaa hic tarzim degil booyle filmler .. o kadar ballandira bllandira anlattin ki izlim bareh yaneh ..

    YanıtlaSil
  3. bu filmi aylar önce izlemiştim ve en güzel filmlerden. çok beğendim çookk

    YanıtlaSil
  4. merhabalar:)ben de kahramanı köpek olan filmleri severim:)güzel filme benziyor..
    www.LensMarket.Com

    YanıtlaSil
  5. benim yüreğim kaldırmaz ama köpeğim var. çok istiyorum ama izleyemiyorumm

    YanıtlaSil
  6. hachi'nin hikayesini biliyorum çok dokunaklı, ama filmini izlememiştim. hatırlattınız iyi oldu, hemen bunu da sıraya almalıyım. teşekkürler, sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. oiiiiiiiiiiiiiy yerim onu yaaa çok tatlıymış gerçekten merak ettim filmi=) ben pek film izleyemiorumda=) ama güzel bir anlatım olmuş merak ettim barancım=)

    YanıtlaSil
  8. ooo baran bon joviden gelmişin bile :) neyse filmini de merak ettim , 8 yaşında bir kızla izlenir mi, ikimizde sulugözüz de :))

    YanıtlaSil
  9. alice@ Yorum yapan arkadaşlardan sadece sen ve esrailbeyli izlemiş :) ne güzel. Ağladığına inanırım, çünkü çok büyük duygusal anlar vardı filmde. Böyle filmler bulmak oldukça zor.

    Lô - Lâ@ Muhakkak izlemelisin Leyla, çünkü gerçek sadıklığı anlatan çok iyi bir film.

    esrailbeyli@ Harika! İkimizde hem fikiriz:)

    Deniz@ Merhaba yeni blogger arkadaşım :) Kaçırmamalısın bu filmi.

    femme fatale@ Blogumda yeni arkadaş gördüm sanki:)) Bu film'i bence izlemelisin, içindeki gerçek hisleri anlamanda yardımcı olacaktır. Köpeklerin ne kadar çok sahiplerine sadık olduklarını gösteren en iyi film bence.

    asortik@ Hachi'nin hayat hikayesini filmi izledikten sonra oldu, film bitiminde bu hikayenin gerçekliğini gösteren bir söyleşi ve bir resim vardı, ilgimi çekti bu sadık dost Hachi. -hemen araştırdım ve çok duygulandım.

    coco-jelly@ Evet çok şeker değil mi? :)) bana böyle bir köpek hediye edebilirsin mesela :))) Esterciğim, hiç kaçırma hatta hemen başla izlemeye. -bayılacaksın!

    pelinpembesi@ Bon Jovi'den geldim fakat halen daha büyüsündeyim Buketcik:) Bence bu filmi kızın Pelin ile izlemelisin, Pelin çok beğenecek, aynı zaman da sen de.

    YanıtlaSil
  10. hmm.. bir daha ki film listeme alıyım o zaman bunu Şu X-men de bitsin :D:D

    YanıtlaSil
  11. Familyfilm, hasta evde yatiyorum zaten, izlerim beybii :))

    YanıtlaSil
  12. filmin konusu cok guzelmis. Kopeklerle aram cok iyi olmamasina ragmen, bu sadakat hissi cok duygusal geliyor. Filmi en kisa surede izleyecegim, Paylasim icin tesekkkurler

    YanıtlaSil
  13. Küçüklügümden beri evimizde köpekler olmuştur. Bu filmi izledigimde, çok ağladıgımı biliyorum.

    İyi bir film tavsiyesi :))

    YanıtlaSil
  14. izlemiştim bu filmi,gerçekten hayvanların insanlardan daha sadık olduğunu ne güzel anlatıyor:) karşılıksız sevgi! inanılmaz güzel,izlerken yanımda biri olmaması beni mutlu etmişti çünkü ağlamıştım resmen:)

    YanıtlaSil
  15. Bu aksam kesin izliyorm ama hicde dayanamam kopekli filmlere:(

    YanıtlaSil

düşünceni belirt mayk?