10 Temmuz 2011 Pazar

Bon Jovi konseri hikayesi. @konserdeydim.


Senelerdir hayalini kurduğum Bon Jovi, nihayetinde ülkemize gelip konserini verdi. Konserini verirken de fırtına gibi esti. Bir önceki yazımda sizlere güzelce belirtmiştim,  8 Temmuz'da benim için hayat duracak ve Bon Jovi'nin o güzel sesi, Aslantepe'de tüm İstanbul'a yayılacak.'' diye.. öyle de oldu. John'un o mükemmel sesi, seyirciyi coşturan tavırları harikaydı! Konserde sanırım 40 bin kişi vardı ve en arka taraflardaki&tribünlerdeki kişilere bile hitap etmesini en iyi şekilde bildi John ve ekibi. Konser yaklaşık 2,45 saat sürmüş fakat bu bizlere 1 saat sürmüş gibi geldi, o kadar çok iyiydi ki herşey hiç bir şey eleştirilmez.

Ah o John yok mu John!! Bir insan şarkı söylerken bu kadar sempatik olabilir :) tüm söylediği şarkı boyunca seyirciyi o kadar çok düşündü ki, tribünlerdeki insanlara elini uzattı, saha içindeki arka taraflardaki arkadaşlara kollarını açtı. Hiç bir insanı ayırmamak için çok önem verdi, bu kadar seyircinin geleceğini tahmin etmiyordu. Şarkıları büyük titizlikle söyledi. Ayrıca hiç bir rock yıldızına ray-ban gözlüğü bu kadar güzel yakışmıyordur :)




Tahmin ediyorum ki, konser başlamadan yaklaşık 30-40 dakika öncesine kadar tribünler bomboş denilecek kadar azdı ve saha içinde bizimle birlikde sırasını almış arkadaşlar şaşırmıştı. Bir anda oldu ve Bon Jovi sahne almaya başladığında her yer doldu. Biz de sıkı bir gaza geldik ve biran önce başlamasını bekliyorduk! 8 Temmuz çok iyiydi, Türk Telekom Arena, çok iyi bir konser geçirdi. Konser sonrası merak ettiğim tek şey, Otoyoldan geçen araçların içindeki insanların bu sesleri duyup duymamasıydı. Çünkü seyirci olarak mükemmeldik, hemen hemen her şarkısında eşlik ettik, nakarat bölümlerinde sesimiz daha çok çıktı tabii. Bon Jovi bile çok şaşırdı. 18 yıl sonra gelen grup, belki de bu harika seyirciyi tahmin etmiyordu. Richie konser boyunca birayı götürdü :) Tico'nun hakkı yenmez! Johnun ''A yeee, aa yeee'' demesi hoştu :) hemen sonrasında  İstanbuuuul dedi. -aksanı harika! John; Uzun zaman görüşemedik, hazır mısınız? dedikten sonra o harika şarkı You give a bad name şarkısını söylemeye başladı. Şarkının son nakaratında ''siz söyleyin'' dedi. Biz de söyledik :) o nakarat bittikden sonra ''Yeeee'' deyip yüzündeki güzel gülüşü görmek çok güzeldi. Gerçekten seyircinin bu kadar heyecanlı, coşkulu olmasına şaşırmıştı. Mesela biz bu şarkının son nakaratını söylerken stadda ki ses müthişti. O da bu sese şaşırdı zaten. Onu şaşırtmaya devam ettik. Bon Jovi fırtınası devam ederken sıra benim şarkıma geldi tabii. It's my life'i taa liseli zamanımdan beri severek dinliyorum, o şarkının bana hissettirdikleri çok çok önemli. Lisede çıktığım kızlarla yaşadığım güzel anılarda hep bu şarkı olduğu için dönüp geriye baktığım hayatımda çok önemli yere sahip bu şarkı. Benim hayalini sürdüğüm şeylerden biri de, ''It's my life'' şarkısını Bon Jovi ile birlikte cap canlı şekilde söylemekti. Bunu da gerçekleştirmiş olduğum için çok mutluyum. Sizlere dev ekran için bir kaç iltifat edeceğim aşağıda fakat ondan önce şunu da belirtmek istiyorum ki, bu şarkıda dev ekran çok rengarenk ve cap canlıydı. Her karede John ve Tico vardı. Küçük bir not şeklinde bir şey yazmak istiyorum. Bon Jovi bu şarkı için ''Bu şarkıyı Türkiye'de ilk defa söylediğimize inanamıyorum'' gibisinden konuşma yapmıştı.

Azıcık Pretty women şarkısına değinmek istiyorum. -Zaten bu şarkı yazılmaz da hangi şarkı yazılır? Bad medicine şarkısı bittikten sonra Pretty women şarkısı başladı ve hepimiz bir anda coşmaya başladık. Konser'in en güzel kısmını göreceğimiz ya da yaşayacağımızı düşünmüyorduk bile. John üzerindeki giysiyi çıkartıp A milli formamızı giyince bizler iyice çılgına döndük ve daha da delirdik :) John'un o şekilde şarkıyı söylemesi gerçekten muhteşem bir şey ve biz bu jest'in karşılığında ne yapacağımıza şaşırdık.

Artık konserin sonlarına doğru yaklaşmıştık ve yanımdaki arkadaşlarımla eksik şarkıları konuşuyorduk. Tam o sırada John bir şey söylemeye başlamıştı ve o şarkının ismi ''Livin on a prayer''dı :) Bu şarkıyı söylerken üzerinde siyahlar vardı, siyah yakışıyor bu adama! :) Şarkının başlangıcında ki o müzik yok mu o müzik!! O müziğin yanında bi de ağızdan çıkan güzel ses efektleri yok mu? ah ah. Nasıl da hareketlendiriyordu bizleri. Orada durmak, John'u izlemek ona bu şarkıda eşlik etmek tüylerimi diken diken ediyordu. -ve yanımda çevremde benim hislerimi yaşayan tüm arkadaşlar! Şarkının ''we are half way there, livin on a prayer'' kısmında ki ''Ooooo'' uğultusun halen kulağımda hissedebiliyorum. Bu uğultudan sonra yanımdaki arkadaşlarımla çok mutlu olduk. Şarkı bittikten sonra John ''teşekkürler, iyi geceler'' dileklerini dileyip konserin bittiğini kısaca söyledi.


Söyledi fakat bizler bu konserin bittiğine inanamadık! O sırada Galatasaray atkısı atıldı John'a ve atkıyı açıp bizlere gösterdi :) Tüm grup elemanları sahneden indiklerinde, bizleri selamladıklarında bu gecenin bitmemesi için mırıldansam da grup bir anda sürpriz yaptı bize :) Bir eksik vardı! O eksik de, It's my life'dan sonra en çok hit alan ''Always'' isimli şarkıydı. Onu söylememişlerdi ve onu söylemek için tekrar yerlerini alıp bizlere değer verdiklerini gösterdiler! Always şarkısı gecenin güzel olduğunu, bu anın özleneceğini anlatan bir şarkı oldu. Always söylenmeye başlandığın da herkes slov şekilde şarkıya eşlik etmeye başladı. John şarkıyı söylerken ''We love you baby'' kısmında durduğu görüntü gecenin en son güzellik olarak hafızalarımda kaldı. İki elleri ile mikrafonu tutması, boynunu hafif bükmesi bu şarkıya uyuyordu. Çok üzgündü, belkide kendi yaşadığı görüntüler geliyordu yumduğu gözlerinin içine. Şarkının 1. kısmı bittikten sonra bizlere bakışı da herşeyi anlatıyordu. Şarkıda olduğu gibi ve senin de dün gece bizlere söylediğin gibi ''We will find a place where the sun still shines.''

Hayatımda yaşadığım en güzel konserdi, ağzına sağlık John. Gitar çalan, davula vuran parmaklarınıza sağlık Tico, Richie ve David! Umuyorum ki bu sefer 18 sene değil, 1 sene ara olur ve bizler yine 1 sene sonra seni izlemeye koşa koşa geliriz!


Aslında ''Purple Concerts'' organizasyon ekibine de bir teşekkür gerek. Herşeyi ayrıntısına kadar güzel şekilde düşünmüşler. Konserin tamamını dev ekrandan çok iyi şekilde çekip yansıttılar. video kameranla al çek klip şeklinde, o derece güzeldi. Tribün ve sahne arasındaki geçişleri harika yaptılar bir ara gözüm sadece dev ekrana takılmıştı.


12 yorum:

  1. sen hala buyusundesin :)) ne guzel.
    imrendim, kiskandim, ama senin adina sevindim ..

    ben bosuna jovi bon can'dir demedim dimi : ))

    YanıtlaSil
  2. Gitmiş kadar olmasam da :), güzel özetlemişsin konseri.teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. çok şanslısın diyorum başka da bir şey diyemiyorum :))

    YanıtlaSil
  4. valla ben okurken yaşadım gibi:) eğlendiğin belli :)

    YanıtlaSil
  5. cidden yaşatmışsın, bir bon jovi-sever olarak sevindim konserin bu kadar güzel geçtiğine :)

    YanıtlaSil
  6. itinayla kıskançlıktan çatlanır!=)=) harika vakit geçirmişsin harika bir konser olmuş belli=)=)ama hakaten güzel bir özet olmuş =)=)

    YanıtlaSil
  7. Lô - Lâ@ Büyü ki ne büyü! Eve dönerken, gözlerimi kapatıp hayal bile ettim bu güzelliği. Evet, söylediğin söz de haklısın sen :) Bon Jovi candır, hayattır.

    esinspiration@ Teşekkür ederim öğretmenim:) Umarım seneye bir daha gelir, bu sefer sizlerde gidersiniz.

    Sequoia@ İnanır mısın biletin 90 lira olması bile önemli değil artık, o kadar çok güzel bir konserdi ki, biletler 150 olsaydı bile yine de gidilirdi.

    Hamide Tekin@ Okuyup yorum yazdığın için teşekkürler, kimisi uzun diye okumak bile istememiştir :)) bir daha ki sefere gelirse sakın kaçırma derim.

    mefisto@ mefistocuğum, senin bu konseri kaçırmaman gerekiyordu? -nasıl başardın bunu? Konsere gelseydin, çocuklarına, torunlarına anlatabilecek bir güzel anın olacaktı.

    coco-jelly@ Ester kıskançlıktan çatla sen:)) konser mükemmeldi, halen daha düşünüyorum da şu yazıya yazmadığım, sonradan gelen bir ton konu var:))

    YanıtlaSil
  8. cok sanslısın ne diyim ki, yerinde olmayı cok isterdim.tv'den izledigimde icim gitmedi degil hani.eminim senin icinde unutamayacagın bi anı olmustur.

    YanıtlaSil
  9. kıskandımm :(

    çok gitmek istedim
    ama tam o gün önemli bir sınavım vardı
    kahretsin :(

    ama senin adına sevindim :))
    ne güzel ya :)

    YanıtlaSil
  10. turuncu muruncu anmam senin yüzünden şu post yüzünden ben kaçık olucam:D

    YanıtlaSil
  11. daha çok kıskanayım diye yapıyorsun değil mi ? :D:D zaman makinesi icat edersem ilk olarak konserden önceye dönüyorum :D:D

    YanıtlaSil
  12. Jovi'yi kaçırdım, Travis'i kaçırdım, Paolo'yu kaçırdım..lanet olsun istanbulda olamamaktan nefret ediyorum:(

    bu mükemmel adamları canlı kanlı izleyebildiğin için can-ı gönülden tebrik ediyorum!

    YanıtlaSil

düşünceni belirt mayk?