8 Mayıs 2011 Pazar

Anneler günü ve Annesi vefat edenler?



İlk okula giderken okul arkadaşlarım bahçede top peşinden koşmaya gittiklerinde, ben sınıfta kalıp daha mantıklı düşüncelere atardım zihnimi. Bununla beraber hem saçma düşünceler elde ettim, hemde büyüdüğümde küçükken düşündüğüm bir takım düşüncelerin ne kadar çok gerçek olduğunu anladım. Bazen küçük yaştaki zihin, ergenlikden sonraki zihinden daha üstündür. İlk okulda öğretilen ilkler her zaman  önemli günler olur. Cumhuriyet bayramları, anneler günü, babalar günü vs vs. Benim düşündüklerimin arasında Anneler günü vardı. O zamanlar, anneler gününün ya da babalar gününün sadece 1 günde kutlanmasının çok saçma olduğunu çok net hatırlayabiliyorum. Şu son günlerde ise hakikatten bu düşüncenin daha da ötesine giderek küçüklüğümdeki bu düşünce bana neyin gerçek olduğunu daha çok göstermiş oldu.

Annesi vefat eden insanlar, her anneler günün'de üzülüyorlar, ağlıyorlar. Anneleri ile yaşadıkları, mutlu ve mutsuz anıları hatırlıyorlar. Kimisi daha çok üzülüyor, kimisi daha çok ağlıyor. Ben bu dünya'nın barış/mutluluk gibi kokmasını istediğim için neden insanların saçma bir kişinin insanlara benimsettiği şu ''Anneler günü''nde üzüldüklerini izleyeyim? Bunu düşünmeyen mantıksız bir insanın çıkartmış olduğu ve de ''Anneler günü'' diye ilan ettiği, bir günü mantıklı bir insan nasıl olurda kabul edebilir peki? Hakikatten, Anneler günün'de annesini kaybeden insanların kötü gün geçirmesini izleyip görmek çok kötü. Anneler'e karşı değilim, velhasıl böyle de bir sonuç çıkıyor.

4 Mayıs 2011 Çarşamba

Shrek @I need some sleep


Sevgili blogger arkadaşım Rory 'nin blogunda ''Shrek izlediğini gösteren yazıyı'' gördükden sonra bir anda aklıma geldi eskiler. Aslında Roryciğim, bu durumun ben de güzelliğini bilmese de o tür bir ileti yazarak bana güzel anılarımı tazelettirdi :) -teşekkürler efenim.

Shrek izlemeyen yoktur değil mi? -varsa da büyük bir kayıp. Çünkü çizgi kids türü olan tüm filmler izlenmelidir. Shrek'in 1. serisi bana çok şey verdi diyebilirim, çünkü Fiona, Shrek'i gördüğün de ''bu ne lan!!?'' gibi triplere girmişti. Neyseki sonra Fiona'cık aşık olmuştu. O zaman anlamıştım ki, insanların gerçek yüzleri her daim sorunlu. Film soundtracklarına bayılırım, her zaman ilgimi çeker. Misal, romantik-komedi türü filmlerin soundtracklarını her zaman bilgisayarımda kalıcı şekilde playlist'lerim. Çizgi kids'lerden pek çıkmaz, hatta hiç çıkmadı. Taaa ki Shrek 'i izleyene kadar. Eels adında bir grup Shrek'in bir kısmında şarkısını söylemişti. Eels grubu indie, alternative tarzı yapan bir grup. Eels, çok ciddi hazırlanmış bu şarkıya, o kadar leziz, o kadar müthiş ki.







Ayrıca Shrek'in soundtracklarından biri olan; Eels - I need some sleep isminde ki şarkısı -benim severek dinlediğim bir şarkı arkadaşlar, sizlere de önerebilirim. Bu arada, soundtrack şarkılarına açığım, sevdiğiniz soundtrack şarkılarınızı söyleyebilirsiniz.

3 Mayıs 2011 Salı

@Brody Dalle. -yerim seni sosis.


Yaklaşık 5-6 sene önce tanıdığım Distillers grubunun vokalidir efenim Brody Dalle. -Sahne performansların da, albüm çalışmaların da takip edebildiğim miktarda etmişimdir sürekli. Türü için bir çok internette keko/yeni yetme tipler rock desede grubun gerçek müzik türü hardcore punk, street punk ve punk rock'dır. Brody Dalle'yi severim ben, diğer bayan vokallerinden bir çok farklı özelliği vardır. -mesela konserler de sesi müthiş çıkar, normal kayıtlarda ise fena. Dinleyicilere pozitif enerji verir. -Umuyorum ki, ülkemize de gelirler. Merak etmekteyim, acaba dinleyen var mıdır Distillers? En sevdiğim the hunger ismindeki şarkısını aşağıdaki butonu tıklayarak büyük bi keyifle dinleyebilirsiniz. Hell yeah!!

The Distillers - The Hunger

Seni soytarı kılıklı hatun seni, ah sen varya sen. Senin ben o masumca bakışlı gözlerini yerim ulan.