30 Ocak 2011 Pazar

Harry Kewell - Lucas Neill

Asya kupası sonrası 2 yorgun savaşcı.

Harry Kewell'ın Özbekistan'a attığı gol


Asya Kupası yarı final maçında Harry, Avustralya milli takımının ilk golünü atmıştı. -Onu evimde olmadığım için ne yazık ki yayınlayamamıştım arkadaşlar. Golü izlemeyen var ise aşağıdaki video'dan izleyebilir;

Maç 6-0 Avustralya'nın üstünlüğü ile sonuçlanmıştı.

Seni böyle görmek üzücü!



Bildiğiniz üzere Avustralya milli takımı finalde Japonya'ya uzatmalarda 1-0 yenilerek ne yazık ki kupayı kaybetti. Galatasaray'ımızın en önemli futbolcularının başında gelen Harry'nin bu şampiyona da iyi bir performans göstermesine sevindik. -Turnuvada 3 gol atan adamımız, Japonya karşısında kupayı kaybetmenin üzüntüsünü sanırım çok yaşadı.

Yaklaşık 10 seneden beri takip ettiğim Harry Kewell'ı bu şekilde üzgün görmek canımı acıttı. Her defasında ülkesi için ''elimden geleni yapmak istiyorum'' diyen bir insanın hele ki, Galatasaray'ımızın prensinin bu şekilde finale giderek kupayı kaybetmesi gerçekten bizim için çok kötü oldu.

25 Ocak 2011 Salı

Her karede; ''Song Ji Hyo''

Yakın arkadaşlarım Güney Kore sevgimi bilirler. -bilmeyenlere de titizlikle söylerler ehe. Yıllar öncesinde, Güney Kore'yi, Güney Kore insanını sevdiren bir dizi izlemiştim ilk defa hayatımda severek. ''Efsane Prens - Jumong''. Nereden bilebilirdim Song Ji Hyo diye bir Güney Kore'liyi araştıracağımı. -hadi azıcık tanıtayım;

Efsane Prens - Jumong dizisinde ki asil ''Yesoya'' rolü.


oh! gülüşe gel :)


bir başka karede Ji hyo;




siz üzerinize alınmayın, bana yapıyor :)

24 Ocak 2011 Pazartesi

Harry Kewell gol attı, Avustralya yarı finale çıktı


Asya Kupası'nda çeyrek finalde Irak ile karşılaşan Avustralya, uzatmalarda Harry Kewell'ın attığı golle yarı finalist oldu.

2011 Asya Kupası çeyrek finalinde Irak, Al Sadd Sports Club Stadı'nda Avustralya'ya uzatmalar sonucunda 1-0 yenilerek turnuvaya veda etti. Avustralya milli takımı Socceroos, Galatasaray'ımızda forma giyen Harry Kewell ve Lucas Neill ilk 11'de başladı. İlk yarıda gol sesi çıkmadığı gibi, ikinci yarıda da gol olmadı ve maç uzatmalara gitti.

Uzatmaların ilk 15 dakikasının son dakikasında Harry Kewell'ın soldan yaptığı ortaya McDonald kafayı vurdu fakat top yan ağlarda kaldı. İkinci yarının başlarında Avustralya'nın atakları sıklaştı ve 118. dakika da sol kanalttan McKay'ın yaptığı ortaya kafayla tamamlayan adamımız Harry Kewell, maçın skorunu ilan etti.

Bu sonuçla yarı finale çıkan Avustralya milli takımı, Özbekistan'ın rakibi oldu.

Umarım, Harry ve Lucas biran önce ülkemize dönüp Galatasaray'ımızda da aynı performansı sergiler :)

Harry'nin attığı golü izleyebilirsiniz efenim;

Galatasaray.to; ''KAMUOYUNA''


Forum'larında severek düşüncemi belirttiğim Galatasaray.to'nun giriş kısmının değişmesinden sizi de haberdar etmek istedim. -Yazanın ellerine sağlık, Galatasaray.to sitesinde takıldığım için şimdi daha çok keyfim yerinde.

KAMUOYUNA;

"15 Ocak 2011 akşamı, Büyük Galatasaray`ımız kendisi için hazırlanan yeni yuvasına kavuştu. Yeni evimiz, tüm camiamıza hayırlı olsun! ... Göz kamaştıran yeni ikametgahımızın yapımında katkısı olan, sıkıntıların aşılmasında emeği geçen, başta üçü inşaat sırasında hayatını kaybeden işçi kardeşlerimiz olmak üzere herkese; müteahhidinden taşeronuna, yerel yönetimden merkezi idare kurumlarına kadar tüm gerçek ve tüzel kişiler ile temsilcileri ve hükümet üyelerine sonsuz teşekkürü borç biliriz. ... Elinize Sağlık, Sağolun, Varolun...

Ancak,
evimize taşındığımız gece ve sonrasında; ortaya çıkan eserin büyüklüğü ve göz kamaştırıcılığından etkilenmiş olsa gerek; kendisinin stat sayesinde camianın efendisi olduğu zannına kapılıp; yersiz, talihsiz, gerçek dışı söylemleri terbiyesizce üslup kullanarak dile getiren kimi kamu görevlilerinin büyük Galatasaray`ın büyük taraftarından gerekli cevabı anında alması ve sonrasında yaşananlar; bizleri bu açıklamayı yapmak zorunda bırakmıştır.

Herşeyden önce şu iyi bilinmelidir ki; ne kadar ihtişamlı ve pahalıya mal olmuş olursa olsun, bu stat; GS`ımıza verilmiş bir lütuf değildir. GS Spor Kulübü, ASY Stadı arazisindeki 32 dekar, ve Seyrantepe`deki stadın oturduğu 120 dekarlık dışında aynı bölgedeki 264 dekar olmak üzere toplam 296 dekarlık arsa üzerindeki tapulu üst hakkından feragat etmiş, bunlar karşılığında söz konusu stadın inşaatı yapılmıştır. Son tahlilde, yapılan işlemden kamunun gerek mali tablolar gerekse şehircilik ilkeleri yönünden karlı çıktığı; son bir haftadır çeşitli platformlarda dile getirilmektedir. Kaldı ki spora verilen destek devletin anayasal görevidir. Kısacası GS kendi kapasitesini büyütür ve eski evinin 5 km kuzeyine göç ederken; devlet de dahil kimsenin cebinden fazladan bir kuruş çıkmasına neden olmadığı gibi; çıktığı yere ferahlık getirmiş, gittiği yere de ışık götürmüştür; tıpkı köklerini oluşturan 530 yıllık mektebin kuruluş felsefesinin kendisine yüklediği görev gibi...

Bütün bunlar
konuyla ilgili herkes tarafından iyi bilindiği halde; iktidarın değil, devletin memuru olması gereken ve esasen o gece o mekanda misafir olan TOKİ başkanı tarafından; yukarıda da belirttiğimiz çirkin üslupla, belki başka hiçbir noktada birleşemeyecek, tek ortak noktası Galatasaray olan; stattaki 50 bin, TV başındaki milyonlarca GS taraftarına açıkça saldırılmış; gerekli seviyeli tepkinin verilmesini müteakiben de medyada kurumsal karalama kampanyası başlatılmıştır.

Akabinde kimi milletvekili, danışman, kamu çalışanı etiketli şahıslar tarafından, sosyal paylaşım mecralarında, Galatasaray taraftarına yönelik son derece çirkin ve işgal ettikleri makamlara yakışmayan, açıkça küfürlü ifadeler kullanılmıştır. Bu durumu Galatasaray`a gönül vermiş binlerce bireyden meydana gelmiş 10 yıllık bir sanal platform olarak şiddetle kınıyor, istifalarını bekliyor, söylenen sözleri de kimliği ne olursa olsun tüm sahiplerine iade ediyoruz.

Belirtmek isteriz ki; "Düşünce ve İfade Özgürlüğü", hakaret ve şiddet içermemek kaydı ile, zaman ve mekandan bağımsız olarak, T.C Anayasası'nın güvencesi altındadır. Bunu herkesten önce, dümeninde bulundukları ülkemizi medeniyet yolunda ilerlettiklerini iddia eden siyasetçilerimizin kabul etmesi ve içselleştirmesi gerekmektedir. Sevgiyi, ilgiyi ve teveccühü hevesle kabul ettikleri gibi, medeni protestoları da aynı şekilde karşılamayı bilmeli, öğrenmelidirler.

Yasada tanımlanmamış
, dolayısı ile işlenmemiş suçlarla ilgili soruşturma başlattığı bilgisi alınan adli ve idari kolluk makamları; milletin vergilerinden aldıkları maaşlarına karşılık devlete verdikleri mesailerini, siyasilerin morallerine hizmet ederek harcamaktan vazgeçmelidirler. Hiçbir hukuki sonuca ulaşmayacak-ulaşmaması gereken-inceleme ve soruşturmalar, suçu olmayan taraftarların kimliklerinin tespit edilip fişlenmesi gibi hukuk dışı uygulamalar, derhal durdurulmalıdır!
Şüphesiz ki en acısı da; biz Galatasaray taraftarları, tüm camiayı temsil eden başkanlık makamımızdan ve yönetim kurulumuzdan, kuruma edilen hakaretlerin adli merciler önünde hesabını sormasını, ilgililerin GS Spor Kulübü`nden uzaklaştırılması için gerekli disiplin işlemlerini başlatmasını, kısaca GS`ın hakkını her tür idari kazai merci ve kamuoyu önünde savunmasını beklerken; ilgili makamı işgal eden şahısların bilmediğimiz ancak az çok tahmin ettiğimiz sebeplerle; masum taraftarını dışlayıp, zalimlerin peşine takılan bir görüntü sergilemeleridir.

Sn. Başkanımız
ve yönetim kurulumuzun bulundukları yerlere seçilme nedeni Galatasaray`in âli menfaatlerini koruma görevidir, devlet görevlilerinin gönlünü hoş tutmak değil! Bu bağlamda Sn. Başkanımız camia dışındaki birilerine yaranma çabaları ile GS`a vakfetmeye söz verdiği mesaisini harcamak yerine; önce içi boş tehditler ile taraftara gözdağı vermek ve hedef göstermekten vazgeçmeli, ardından da taraftarından özür dilemeli ve istifa etmelidir. Eminiz ki zamanında rekor oyla başkan seçilen Sn. Adnan Polat gibi değerli bir Galatasaraylı, kulüp tarihine bir de idari-mali yönden ibrası oylanırken rekor "ret" oyu alan başkan olarak geçmek istemeyecektir.

Üzüntü ile görülmüştür ki, GALATASARAY TÜRKİYE`DİR,
ancak maalesef, mevcut yöneticileri GALATASARAY DEĞİLDİR..

www.Galatasaray.to

23 Ocak 2011 Pazar

Galatasarayımız 1 - Sivasspor 0




Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasında Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da Sivasspor'u 1 - 0 mağlup etti. Karşılaşamada takımızın golünü 69. dakikada Servet Çetin attı. Bu sonuçla Galatasaray ligdeki puanını 26'ya yükseltti.

Karşılaşmanın 34. dakikasında sarı kart gören Lorik Cana haftaya oynanacak olan Bursaspor maçında cezalı olacak.


Stadyum: Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena
Tarih / Saat: 23.01.2011 / 19.00
Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Adil Sinem, Muharrem Yılmaz 4. Hakem: Hakan Özkan
Hava Durumu: İstanbul’da maç günü parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Sıcaklık en yüksek 12, en düşük ise 4 derece olacak.
Yayın: Lig TV
İnternet: www.galatasaray.org

Galatasaray
Ufuk Ceylan, Sabri Sarıoğlu, Servet Çetin, Lorik Cana, Hakan Balta (Dk.63 Insua), Ayhan Akman (Dk.80 Mustafa Sarp), Barış Özbek, Emmanuel Culio, Emre Çolak (Dk.58 Bogdan Stancu), Yekta Kurtuluş, Kazım

Yedekler
Aykut Erçetin, Insua, Aydın Yılmaz, Mustafa Sarp, Ahmet Kesim, Bogdan Stancu, Anıl Dilaver

Sivasspor
Korcan, Uğur, Navratil, Hayrettin (Dk.46 Mehmet Nas), Ziya, Grosicki, Kadir, Tomas, Erman (Dk.75 Eneramo), Mehmet Yıldız, Pedriel (Dk.46 Kamanan)

Sarı Kartlar
Dk.34 Lorik Cana, Dk.36 Emmanuel Culio (Galatasaray), Dk.14 Rada, Dk.28 Ziya, Dk.73 Navratil (Sivasspor)

Gol
Dk.69 Servet Çetin (Galatasaray)

21 Ocak 2011 Cuma

Yeni transferimiz Stancu'nun golleri;




Anlaştığımız yeni transferlerimizden Bogdan Stancu'nun gollerini aşağıdaki video'dan izleyebilirsiniz;

Kanat Atkaya: ‘Sokakta oynar, kaldırımdan destekleriz’

Şimdiii... Başbakan Erdoğan, bu stat için uğraş vermiştir, teşekkür ederiz. Yuhalanması güzel olmamıştır. Buraya kadar mutabıkız. Fakat... “Ya ne yapacaktınız? Yüz milyonlarca dolarlık Ali Sami Yen arazisinden çekildik, ihalesinden kalkacak para bütçeye, Türk ekonomisine armağan olsun...” da demiyoruz ama GS'a kimse “ezik” muamelesi yapamaz. Kızgınım. Öfkeliyim. Kendimi zor tutuyorum. TOKİ Başkanı unvanıyla toplanan vergiden bina diken zatın rahmetli Özhan Canaydın’ın arkasından “atarlanması” için “Terbiyesizlik etti” demekle yetinemem. GS kim, sen kimsin? Kimin malını kimin kafasına kakıyorsun? GS’ın ölmüş başkanına laf edersen yuhalanırsın, nokta. Al stadını ve çevre yolunu ve bağlantılarını ve metro istasyonunu kafana çal. Telegol’e çıkıp “Kimseden özür beklemiyorum” demiş bir de. Pişkinliğin böylesi 7/8 Hasan Paşa Fırını’nın leziz ekmeğinde, kekinde, mekiğinde görülmemiştir. Sen çıkıp özür dileyeceksin Galatasaray’dan.

Bir taraftarın dediği gibi “Sokakta oynar, kaldırımdan destekleriz...” ‘Lise’nin bahçesine, doğduğu yere, Grand Cour’a döner, duvara tırmanıp seyredilir. O bürokrata özür diletemezse, GS üyeliğini iptal edemezse Adnan Polat’a da yuh olsun. Sen Galatasaray Başkanı olacaksın Adnan Polat, bina memuru, stat müfettişi değil. Yapamıyorsan -ki belli ki yapamıyorsun- çek git. Büyük camialar bedel ödemez, ödetir. Galatasaray’a, Fenerbahçe’ye, Beşiktaş’a “ezik” muamelesi yapmak kimsenin yanına kalmaz. Ölen başkanına laf ettirdin ya, çıkıp o adama “Doğru söylemiş” dedin ya, yazıklar olsun. Daha lafım var ama Cem Yılmaz’ın dediği gibi “kamera kaydediyor...”

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/16787861.asp

20 Ocak 2011 Perşembe

Harry Kewell ve Lucas Neill'li Avustralya çeyrek finalde

Katar'ın başkenti Doha'da devam eden Asya Futbol Şampiyonasın'da 5. ve 6. çeyrek finalistler Avustralya ve Güney Kore oldu. Günün ilk maçında Doha El Sadd Stadında Bahreyn ve adamımızın forma giydiği Avustralya milli takımı karşı karşıya geldi. Maçı Japonya'lı hakem Yuichi Nishimura yönetti.

Harry Kewell ve Lucas Neill ile sahaya çıkan Avustralya milli takımı, karşılaşmayı tek golle bitirip adını çeyrek final'e yazdırdı. Bahreyn karşısında zorlanan Avustralya 37. dakika da Ülkemizde futbol hayatını sürdüren Jedinak ile 1-0 öne geçti. Bu skorla Avustralya grup lideri olarak adını çeyrek finale yazdırırken 3 puanda kalan Bahreyn ise şampiyonaya veda etti.

Grubu grup lideri olarak tamamlayan Avustralya, çeyrek final'de Irak ile eşleşti. Çeyrek final maçı 20 Ocak'da oynanacak.

15 Ocak 2011 Cumartesi

Ne istediniz ALİ SAMİ YEN cehenneminden?

Uzun zamandan beri, Türk Telekom Arena hakkında bir şeyler yazmadım, saygısızlık olacak, gözükür diye. -Artık ne yazık ki kendimi tutamam. Facebook ve twitter gibi çeşitli sosyal paylaşım sitelerinde yazılanların hepsini okuyorum da, insanlarımız hakikatten duygudan eksik. Ali Sami Yen, bizlerin mutlu olduğu, 47 yıl boyunca tüm Galatasaray'lıları acısıyla, sevinciyle, coşkusuyla mutlu edebilen tek yerdi. Nasıl ki bizden önceki nesiller, Taçsız kral Metin Oktay'a bağlandı, sevdiyse bizler de eski neslimize duyduğumuz saygıyı her halükarda gösterdik o tribünlerde. Bizler Hagi'yi, Popescu'yu, Kral Hakan Şükür'ü, Süper Mario Jardel'i, Tugay'ı ve daha nicelerini Ali Sami Yen'de tanıdık.

Böylesine tarihi şık, müthiş maçlara sahip olan ve de dünya devlerinin buraya korkarak geldiğini bizlere en iyi şekilde gösteren Ali Sami Yen yıkılıyor, insanlar ise Türk Telekom Arena'nın açılışını dört gözle bekliyor. -Galatasaray taraftarlığı, bazı bir takım duygulardan yoksun bir taraftar topluluğu mudur? -Yeni stad açılıyor, iyi hoş güzel. Fakat, Ali Sami Yen'im yıkıldıktan sonra bana ne verebilir? Beni ne teselli edebilir? Ben, Cehennem'imden yoksun yaşayacaksam takımımın aldığı 3 puanla nasıl teselli olacağım? Bizden küçük nesillere değil benim sözlerim, keza yanlış anlaşılmasın. -Benimle aynı nesli paylaşan arkadaşlara soruyorum; Ali Sami Yen'in yıkılmasına ''tamam'' deyip, Türk Telekom Arena'nın ismine nasıl ''eyvallah'' diyebiliyorsunuz?

Stad'ın ismi, ''Aslantepe'' olacaktı hani? -Neden halen daha reklamlarda dahi Türk Telekom Arena deniliyor? Neden Aslantepe diye insanları kandırdılar? Neden halen daha bu yönetimin bizlere yaptığı kötü işlere rağmen onları savunuyorsunuz? Hemen açıklayayım efenim. Başbakan Tayyip Erdoğan, sizce bu stad'a neden yardım etmiş olabilir? -Sizler sanıyor musunuz ki; TOKİ karşılıksız yardım etti Galatasaray'ın yeni stadına? -Asla!! Ali Sami Yen'in yıkılmasında en büyük nokta, Tayyip Erdoğan'ın almış olduğu karar. E yazık, bizimkilerde ülkenin başbakanına gebe oldukları için TOKİ ile yeni stad'ın yapımına başlamış oldular. Aslantepe'de değil haa, ''Türk Telekom Arena'' stadın ismi. -Ülke'nin stadı çünkü o, Galatasaray'ın kendisine ait bağımsız bir stadı değil. Ali Sami Yen'i büyütmek, stad'ın şeklini tamamen değiştirmek çok mu zor geldi?

Bir Galatasaray'lı olarak, tarihimizin yıkılmasına engel olmayan, göz göre göre ''Yeni stadımız olacak artık'' laflarıyla kandırılan Galatasaray kongresinde ki güçlere de kocaman YAZIKLAR OLSUN!

Haydarpaşa'yı satmak istedin, yapamadın! Bir kaç zaman sonra ''Haydarpaşa tren garı yandı''.. Koskoca tarihi olan bir şanlı ve ülkenin en büyük takımı olan Galatasaray'ın o güzel cehennemini yıktırtacaksın şimdi. -İnşallah elinde patlar o stad'ın yeri. O Ali Sami Yen cehemmeni yıkıp yerine alışveriş yerimi açtırırsın, otel mi yaptırırsın, ne yaptırırsan yaptır, Allah'ımdan tek dileğim elinde PATLASIN! Ampül'ün gibi..

HATIRALAR YIKILMAZ!

13 Ocak 2011 Perşembe

Harry Kewell@12 Ocak Fotoğrafları (Yeni)

Harry'nin Doha'da basına yaptığı açıklamalarda 5 adet yeni fotoğrafları çekilmiş. -Buyurun;






12 Ocak 2011 Çarşamba

Rusya'da kar;

Internet üzerinden konuştuğum Rus arkadaşlarım beni yine en iyi şekilde imrendirmesini bildiler. -Yılbaşını sevmememe rağmen, Yılbaşı gecesi keşke ülkemizde de ''lapa lapa'' kar yağasa, insanlar sokaklarda eğlense, küçük çocuklar ellerine poşetlerini kızaklarını alıp kaysalar demiştim. -Olmadı. Bizlere de bu güzel görüntü kaldı;




Mount Moriah "Only way out''

Gece gibi sakinleşelim;

11 Ocak 2011 Salı

Türk Telekom Arena - Reklam


Cem YILMAZ, 15 Ocak'ta açılacak olan yeni mabedimiz Türk Telekom Arena stadının reklam klibinde oynamış. Klipte futbolcularımızın rahat ve coşkulu görünmeleri iyi. -Güzel bir reklam hazırlanmış, velhasıl bir çok yıldız futbolcumuzun olmadığı bir reklam olmuş. Harry, Lucas ve Baros gibi önemli futbolcularımız yok. -Daha aklıma gelmeyen bir çok kişi yok. -yorum sizin;